Inga kommentarer Kommentera

Senaste inlägg

Dags att prova kandaret

linnolsson
4 timmar sen
Eftersom vi redan är klara med vårt arbete inför fredagens redovisning har jag nu två helt icke schemalagda dagar framför mig, gissa vart tiden tredubblas då..? Hos Soraya såklart! 😉 I eftermiddag ska jag prova kandaret med Christians hjälp, men innan dess ska jag fika med Anna och ikväll ska jag på middag hos Fanny! What a mitten-i-veckan-dag, va?  Vad tycker ni är finast, silver- eller mässingfärgade bett? Jag minns det som igår när jag provred hästar på ett försäljningsstall och de ledde in en valack (som såg ut som en hingst) på 175cm, mörkbrun och med ett mässingfärgat kandar. Jag tyckte att det var sååå fint och tänkte ”den dagen kandar blir aktuellt för mig ska jag köra på mässingfärgade bett”, men nu blir jag lite osäker? Kommer det bli too much på Sorayas nätta och feminina huvud?  Innan jag köper min stång så ska vi prova olika varianter av Christians, jag skulle vilja prata med en hästtandläkare också. Jag kommer utgå ifrån att ha minsta möjliga stång.  Jag fotar eller filmar ifrån stallet sen så att ni får se! Ha en bra dag ❤️Mässing skulle dock gå fint ihop med hennes ljusa mule… Älskar Sorayas färg!

Dagens träningspass

linnolsson
16 timmar sen
Vilken bra träning jag och Soraya hade i morse! Det märks verkligen på min och Christians kommunikation under träningspassen hur mycket mer han kan se min känsla när han själv har ridit Soraya. Ett exempel: nu när Soraya är stark och verkligen har börjat förstå det här med samling i galoppen så översamlar hon sig gärna på eget bevåg, och kryper då ”bakom skänkeln”, kanske man kan formulera det som. Då vill vi istället aktivera galoppen i samlingen, alltså kunna samla mindre men med mer aktiva bakben. Jag förstår vad Christian menar, och innan tror jag att han har tyckt att jag har varit långsam när han bett mig att korrigera/aktivera, men det har handlat om att hon lätt blir bitig och ojämn i stödet om jag ber henne aktivera sprången när hon är lite ”tom” i känslan. Först vill jag be henne om en rundare form och då tappar hon förmodligen ytterligare aktivitet, men i det läget blir hon mer avslappnad och då får jag ett bättre resultat av att be om mer aktivitet där. Idag när vi kom till det läget kunde jag med några få ord förklara känslan för Christian och vi lyckades kommunicera runt lösningen snabbare och bättre än tidigare. Team <3 En annan del i träningen idag som kommer ifrån Christians egna ridpass på Soraya var att jag fick variera mellan våra ”typiska uppvärmningsövningar” och tävlingsrörelser i tävlingsform i traven. Det var riktigt bra! Jag rider ju ofta öppna eller skänkelvikning för innerskänkeln på volt i höger vänster varv och förvänd sluta i höger varv i låg, rund joggingform i uppvärmningen. Idag fick vi rida den övningen några varv på volten, rida ur den, sitta upp och låta henne komma upp i formen och gå in i en tävlingsöppna eller tävlingssluta. Det gav ett helt annat flyt och det var enkelt att variera formen och behålla det fina stödet i handen –> eftersom vi hela tiden kontrollerade att ryggen var välvd och avspänd. Det här jobbet ska jag fortsätta med!

Glädje i träning

linnolsson
20 timmar sen
Jag har säkert nämnt det här innan men eftersom vi lyckades fånga det på bild senast så måste jag visa er! När Soraya ska få en skrittpaus i träningen brukar jag alltid rida lätt och trava några meter och klappa om henne innan jag saktar av till skritt, och det här momentet är hennes lyckligaste stund på dagen, ha-ha. Varje gång jag börjar rida lätt och klappa henne så skruvar hon på hela halsen så som de gör när de busar med varandra i hagen, och när hon är extra pigg piper(!) hon och så kan frambenen flyga upp. GULLE! Förra året när vi tävlade LA-klasserna var dock detta ett litet problem, hehe, eftersom en programdel är att rida in på en halvbåge och länga ut tygeln. I träning så hände det flera gånger att hon började skruva på hela kroppen, pipa och skjuta med frambenen när vi tränade på det, men sån tur var aldrig på tävling 😉 Gladaste, charmigaste hästen! Något som jag också klappar mig på axeln för lite faktiskt, jag har alltid varit otroligt noga med att inte pressa henne för hårt och variera hennes träning så bra som möjligt. Alltså kolla öronen!! <3