Inga kommentarer Kommentera

Senaste inlägg

Ny film på oss

linnolsson
2 timmar sen
Här kommer filmen ifrån igår! Som ni vet är jag väldigt glad över att verkligen kunna träna bytena och samlingen utan att hon blir het och ”mentalt uppe i varv”. Christian har varit på mig om att jag laddar igång och rider i för stor galopp inför bytena, jag tror att jag så gärna vill ”hjälpa henne” men i själva verket stjälper jag genom att ge henne ett jobbigare utgångsläge. Enligt Christian ska bytena vara små nu, hon är bara 6 år och han tror att det aldrig kommer vara ett problem att be henne ta i mer, däremot blir det problem om jag ber henne om något som är övermäktigt. När jag ser filmen förstår jag verkligen vad han menar, vi byter med lite väl (högst valpig) gest emellanåt 😉 Men visst har hon stärkt sig mycket och är duktig med bytena? Traven vet jag inte alltså.. Jag fattar inte varför den känns så jäkla svår för mig. Nu rider jag henne i en väldigt liten trav och försöker fokusera på bärighet och stadighet, så det ser inte superkul ut, men den är i alla fall stadigare. Blir verkligen knäckt när det inte är så bra som jag vill och jag inte riktigt förstår varför… Sa till Christian helt uppgivet i morse ”kommer jag och Soraya någonsin kunna trava bra ett helt program?” efter att vi antingen fått trava som en ponny alternativt ramlat in i skolorna i en dundertrav. Det här med lagom…… Jaja, såhär ser vi ut just nu: P.S: se hur minimal hjälp jag ger för bytena, det syns speciellt i det första när ni ser oss bakifrån. Det är verkligen det bästa med superkänsliga och heta hästar: när de är trygga i rörelsen och uppgiften så går det att rida så otroligt mjukt och ändå få direkt gensvar. Samma i samlingen i galopp, jag håller bara takten med benen, men jag behöver aldrig ”skänkla på henne”, hon sätter sig och bjuder upp till samling själv när hon förstår vad jag frågar efter. Bästa <3

Måndagsmorgon

linnolsson
14 timmar sen
Godmorgon! Kanske höstens hittills mest intensiva vecka är här, men jag är redo! Klockan har precis slagit sex och jag har påbörjat dagens plugg, vid nio blir det ett avbrott för stallet och träning för Christian. Vi ska träna på två intensiva dagar nu och sedan ge henne lugnare dagar onsdag-torsdag. Då är jag i Stockholm och Christian är på Elmia. I helgen tänkte jag ge henne lite lätta pass och skogsridning när Christian ändå inte är hemma, med undantag för när Ebba följer med, då ska hon självklart få sitta upp och testa spakarna! 😉 Fråga inte vad jag tänkte när jag bokade in en frisörtid mitt i en tenta- och Stockholmsvecka, men det har jag i alla fall gjort. Och när jag kom på det och skulle avboka den sa de att då debiteras 50% av summan och det kostar 2599:- att slinga blont hår :))) Så jag får offra 3 h i frisörstolen idag, kul att slippa senapsgula slitna toppar i Stockholm även om de där 3 h inte finns att ta av egentligen. JAJA. Hoppas att ni har en bra måndag framför er, senare i eftermiddag kommer filmen ifrån igår upp! Flera byten och arbete med arbetspiruetterna samt trav. Det ska bli SÅ kul att höra vad ni tycker, jag är som ni vet väldigt glad över känslan hon levererar just nu. Kika in senare och kolla! 🙂 Världens vackraste ögon <3

En kväll i stallet

linnolsson
1 dag sen
Att försöka ta stilla porträttbilder med Soraya…… Åh vilken mysig stallkväll jag har haft! Maja och jag köpte latte och varm choklad på Espresso House och åkte till stallet där det var full aktivitet i ridhuset. Lyxigt nog prickade jag in mitt ridpass lagom tills Christian började bli klar med en elevs häst han hade ridit, så han stannade kvar och hjälpte mig en stund också. Soraya är så fin just nu så att jag får nypa mig i armen! Det gör mig verkligen så glad. Varje dag när jag sitter upp är hon mjuk som gummi, trygg i sin uppgift och även när vi tränar samling, byten eller andra rörelser som innan ”hettat igång henne” så håller hon sig cool. Idag tyckte Christian att jag red iväg henne för mycket inför ena bytet, så jag fick sakta av och göra om det säkert 3-4 gånger på samma linje – och Soraya gjorde det utan att bli het. Så duktig!! Och så roligt för mig att få träna mig som ryttare utan att hela tiden ”lugna och ta hänsyn” till hennes nerv och känslighet. Hon börjar verkligen bli varm i kostymen som dressyrhäst <3 Vi åkte Majas moppebil till stallet idag, hon har en superfräck kornblå moppebil med nedfällbart tak(!!). Den stod parkerad mellan alla lastbilar och så kom Christian in i stallet och ba ”vem är det som har en EPA-traktor??” Alltså Majas blick då, hahaha, EPA-traktor… Inte riktigt samma sak som hennes lilla cab anser hon 😉 Vi filmade Raya en del idag, jag ska klippa ihop och visa er så fort jag hinner 🙂