Inga kommentarer Kommentera

Senaste inlägg

Lördagskväll

linnolsson
54 minuter sen
..det spelar ingen roll att det har varit sommarens typ varmaste dag och solen sken till sent på kvällen, nu är det höst, och då lagar man köttfärssås i timmar och dricker rödvin under myskvällar! Och en myskväll var allt jag önskade mig i världen idag, med Felix såklart. Nu kollar ”vi” på film, jag avskyr ju som ni vet film och påhittade historier, så jag bloggar och läser bloggar om verkliga liv istället 😉 Just nu iakttog jag till exempel ett telefonsamtal i filmen som var helt orimligt, svaren kom för fort och de tänkte inte efter trots att de pratade om ett stort problem, då tappar jag intresset direkt!! Det enda jag kan tänka på när jag ser det är att sekunden efter de har bråkat, kyssts, blivit traumatiserade, dött eller gråtit så dricker de kaffe som kollegor. Jag känner mig lurad om jag ska sätta mig in i liv och känslor som inte finns på riktigt 😉 Imorgon ska Soraya få en vilodag and so do I, sovmorgon, shopping inför hösten och ett sista strukturerings-ryck. På måndag börjar jag med att gå upp 05:00 för att hinna träna Raya innan skolan och för att hinna jobba efter skolan. Ni fattar, jag kommer få timmarna att rulla på även i höst 😉 Hoppas att ni mår bra <3

Utsiktsplats med Rayson 

linnolsson
5 timmar sen
Jag köpte med mig latte och surdegsfralla till stallet och satte mig i ett hörn av ridhuset och spanade på tränande ekipage. Morgonstund.  Soraya har gått tre rätt tuffa träningspass på rad, så idag var planen en lång skritt-tur ute. Jag fick höra för några veckor sedan att det finns en slinga rätt in i skogen som går över bergen och som leder till en vacker utsiktsplats över sjön men att det är där turridnings-islandshästarna går så att den ”blir nog svår att rida med storhästarna”. Idag gjorde jag ett försök, och gissa vilka som tog sig enda fram…? #skogsmullar 😉 Den senaste tidens övertänkande runt prestation och träningsupplägg har lett till något väldigt nyttigt tror jag, och det är det faktum att jag måste lära mig uppskatta allt som inte är mätbara prestationer också. Jag blev nästan lite rörd ute i bergen (ni bara ehhh, haha..) när Soraya stannade och vägrade klättra upp. Hon har nog aldrig varit i sån terräng förut, men helt utan tvång utan bara uppmuntran och pepp så klättrade hon upp och när vi kom upp så kändes det, även om jag kanske inbillar mig, som att hon var nöjd med sig själv. Frustade och växte i sig själv lite till, liksom. Sedan kom vi högst upp och såg ut över hela sjön och då stod hon bara helt still och kollade och var nöjd. För ett år sedan hade jag för det första ALDRIG kunnat rida ut henne såhär och för det andra så hade hon spunnit loss av att stå stilla mer än en sekund, nu känns det som att hon uppskattar mitt sällskap och har ett lugn i det vi gör. Och jag är hur glad som helst över dagens skritt-tur, vilket jag inte hade varit för ett år sedan, då hade det bara varit en avbockad punkt på to-do listan för att hon skulle få skritta bort träningsvärk. Tänk att en häst kan utveckla en som person, större än som bara ryttare. Raya <3

Lördagsmorgon

linnolsson
14 timmar sen
Godmorgon! F ö r l å t för gårdagens urusla uppdatering, jag som verkade så ordentlig med min kalender och planering där på morgonen misslyckades ganska brutalt med gårdagens tidsplan och fick prioritera bort allt förutom att hinna i tid till stallfesten tillslut, haha. Men nu är jag tillbaka och ska gottgöra! Gårdagskvällen var verkligen hur trevlig som helst, vi är ett grymt team! Först möttes jag och Sara (som också står i Christians stall och tränar med liknande upplägg som mig) upp hemma hos Christian, där målade vi naglarna och skålade för att vi har världens bästa träningsmöjligheter! Sedan tror jag att reglerna löd att den som rider lägst klasser på lägst procent kör – det vill säga jag… Hehe. Så jag var chaufför. Vi har ett ganska stort rum över läktaren där de hade fixat såå fint, vi åt middag och firade SM-bronset till sent på natten! Jag är verkligen så tacksam för hur bra sammanhållning vi har och hur avslappnad stämning vi lyckas hålla trots att vi alla har skyhöga mål och satsar vårt allt i en sårbar och svår sport. Bästa bästa träningsteamet! Jag längtar tills jag och Soraya kan hänga på på lite större tävlingar, vi började spåna på att åka och tävla i Danmark allihopa igår. Hur kul? Nu ska jag strax åka dit igen men denna gången inte i klackar utan i skitiga skor igen och rida ut Soraya i skogen. Det ska bli såå skönt. Här kommer några fina bilder ifrån gårdagens träning som en av Christians elever tog på oss, Karin heter hon och bloggar också om sin ridsport, ni kan läsa hennes blogg HÄR. Tack Karin för fina bilder – och för att du passade mig i skrittmaskinen! 😉 Haha, så klockren bild!! Christians hund Hilda, som är med överallt och ligger ofta mitt i vägen och sover när vi tränar.